X

 

 

Mit navn er Lars Olsen og jeg er fotografen bag denne hjemmeside.
I 2004 købte jeg et brugt Canon Powershot S60 af en kammerat. Det var et ganske simpelt kamera, og jeg blev straks bidt af at tage billeder. Med lige dele gå-på mod, og entusiasme kastede jeg mig ud i fotografiens kunst.

Det var begyndelsen på noget smukt, men hold da op hvor tog jeg mange billeder før det bare var nogenlunde respektabel. Utalige timer i Photoshop kunne ikke rede den bunke misserable skud, jeg havde fået samlet mig i løbet af de første mange måneder.

Gennembruddet kom, da informationschefen på mit arbejde - uvidende om mit tvivlsomme talent - udleverede et spejlreflekskamera til mig, og bad mig forevige mine kollegers profilbilleder til vores intranet. Han havde endda indkøbt et sparsommeligt lysanlæg, så jeg kunne eksperimentere med forskellige opstillinger. Lige pludselig havde jeg 130 mennesker at øve mig på, istedet for IKEAs Gestalta træmand. Genialt. Og de anede ikke hvad de gik ind til.

Jeg sprang til opgaven med krum hals, og lidt efter lidt begyndte mine portrætter faktisk at blive nogenlunde. Jeg begyndte at lære mere og mere om lyssætning, takket være en stor mængde studeren på diverse fotograf blogs og hjemmesider. Da kvaliteten var blevet tilpas høj begyndte marketing afdelingen af hyre mig til forskellige jobs.

Som du nok har fundet ud af er jeg ikke fuldtids fotograf, og derfor er det primært i weekenderne at jeg kan bookes.

Allerede i 2007 hoppede det første brudepar på limpinden, til trods for at jeg ikke havde et rigtigt portfolio at vise frem. Jeg har til dags dato dækket mere end 50 bryllupper, og hundredevis af andre opgaver og jeg har nydt hver eneste af dem.

I skal vælge mig som fotograf, fordi jeg brænder for din opgave, og fordi jeg elsker at få positive reaktioner på mine billeder - alene af den grund, gør jeg altid mit bedste, lige meget hvor lille opgaven er.

Fotograf er ikke en beskyttet titel, dvs. at alle i besiddelse af et kamera, er i sin gode ret til at kalde sig fotograf. Det gør at praktisk talt alle ejere af kameraer og smartphones i dag er fotografer. Ordet fotograf stammer fra græsk og betyder "At tegne med lys".

Jeg ved hvordan man tegner med lys.

/Lars Olsen